Dag! Ik ben Annabel. U kent mij niet.

Dag! Ik ben Annabel. U kent mij niet.

22 november 2023

- Nieuwe website ‘de Wissel’ & Alle ‘bytjes’ helpen (Pasen 2020) -

Dag! Ik ben Annabel. U kent mij niet. En misschien wil u mij ook niet kennen. Ik zou dat zelf begrijpen. Door nogal wat mensen word ik omschreven als ‘probleemjongere’. Echt blij ben ik daar niet mee.

Wat wel klopt is dat mijn rugzak zwaarder is dan van vele andere jongeren. Dat ik dus meer problemen heb. Maar dat maakt mij geen probleemjongere ...

Hier in De Wissel geloven ze in me. En ik mag u vertellen dat mijn instelling een nieuwe website heeft. Daar is hard (en lang, vind ik) aan gewerkt. Surf er even heen, en dan snap je wat ze voor ons betekenen. Ik heb het gevoel dat ik eindelijk kan worden wat ik in mij heb. Dat is niet vanzelf gegaan. Het heeft tijd, moeite en wederzijds vertrouwen gekost.

Niets is nog normaal

‘Normaal’ is een woord dat ik nooit echt gekend heb. En ‘normaal’ lijkt nu ook definitief uit de wereld te verdwijnen. Niets is nog normaal. Iedereen moet binnen blijven. We gaan niet meer normaal naar school, we gaan niet meer normaal op café, of uit met vrienden. De contacten met de buitenwereld waren al niet gemakkelijk maar nu dreigen ze onbestaand te worden.

Maar dat betekent niet dat ook zoiets als ‘vertrouwdheid’ moet wegvallen. Hier bij De Wissel doen ze er alles aan om het voor mij zo vertrouwd mogelijk te maken. Maar dat moet nu allemaal hier en via de digitale kanalen.

Wil jij ons steunen?

Laat dat nu net het probleem zijn, en de reden waarom we naast de fijne aankondiging van onze nieuwe website, ook om hulp vragen. We vragen geen luxe, we vragen niets speciaal. We zoeken sponsors. Met geld. Om het wonen en leven, dag in dag uit, heel de online-schoolweek en het weekend, heel de voorbije paasvakantie en nu alvast nog tot drie mei wat meer te kleuren.

Mensen, bedrijven en organisaties, die ons digitaal kunnen helpen met laptops, smartphones of pc’s zijn in deze coronatijd, ook erg welkom. En wat we teveel hebben geven we aan onze lotgenoten van andere instellingen of aan buurtwerk in de stad. Want elk ‘bytje’ helpt.

Alles vind je op de nieuwe website

Ontdek de nieuwe www.wissel.be. Kijk wat we doen en leer ons kennen. En steun ons. Of neem contact op met mijn directeur Luc Deneffe via luc.deneffe@wissel.be.

Laat de rest over aan uw hart en laat Luc en mij weten wat jullie van onze nieuwe website vinden.

Groetjes.
Annabel – verwoord door een begeleider

info@wissel.be