Afdelingen

Ons begeleidingsnetwerk voor jongeren en jonge gezinnen

De Rotonda

Een begeleidingsinitiatief in Leuven met aanklampende aandacht voor de context en individuele tocht van meisjes tussen 14 en 21 jaar. We zoeken steeds naar manieren om de meisjes opnieuw te verbinden met zichzelf, hun gezinsleden en hun leefwereld.

De Switch

De Switch is gevestigd in een landelijke omgeving (Sint-Pieters-Rode). De begeleiding is beperkt in de tijd. Compact en intensief. Er is een intern dagprogramma en het project heeft een therapeutische insteek.

Centrum Molenmoes

In de groene vallei van de Molenbeek onthaalt De Wissel vzw op Centrum Molenmoes kwetsbare jongeren. Als hoopverlener wil De Wissel voortdurend ondernemen in de samenleving en nodigt ook teams en bedrijven uit naar deze werkverrijkende plek.

De Shelter

Als Centrum Integrale Gezinszorg ondersteunen we jonge kwetsbare (zwangere) jongeren. Het gezin blijvend verbinden met de eigen krachten en met de omgeving is het vertrekpunt en doelstelling van onze werking.

Columbus

Columbus heeft een dubbel aanbod om gezinnen tegemoet te komen in hun zorgen. Met Positieve heroriëntering ondersteunt Columbus hulpverleners en gezinnen. Met Open-hart-cirkels richt Columbus zich rechtstreeks tot gezinnen en families. Er wordt ingezet op de mogelijkheden binnen het gezin, niet op de tekortkomingen.

Overkop

Met de opbrengst van Rode Neuzen Dag hebben we in 2017 een OverKop-huis in Tienen geopend. Je kan er als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen, allerlei activiteiten doen zoals rappen, breakdance, weerbaarheidstraining, tips en tricks
ontdekken tijdens het bereiden lekkere maaltijden, …

Het Vertrek

Het Vertrek verstrekt een aanbod voor adolescente meisjes in verontrustende situaties, dat door de gemeenschapsinstellingen niet meer georganiseerd zal worden .

Troubadours

Ze overvallen het feest en brengen het volk eerlijke ontroering. Jong en gepassioneerd zingen ze over wat ons bezig houdt, met piano of gitaar. Van Arianne Grande, Metallica, Lacrim, Nirvana, Shawn Mendes, The Scene. of eigen werk. Songs van nu en daarvoor.

Daarna trekken ze weer verder op weg naar het volgende feest. Ze spelen zowel in uw living, op het buurtfeest als in de grote concertzaal.