In het nieuws!

In het nieuws!

26 juni 2023

Camping Switch: Jongeren in hun kracht

ROB-TV : Jongeren uit de jeugdhulp gaan zelf een camping uitbaten in Wezemaal: "Hier zijn veel leerkansen"

HLN : Camping Switch biedt jongeren unieke ervaring om talenten te ontdekken: “Kampeerders kunnen genieten van een vakantie dicht bij huis”

Niet zoals ‘De Kemping’: jongeren van jeugdzorgwerking organiseren eigen camping (Rotselaar) | Het Nieuwsblad

Jongeren in hun kracht zetten, dat is het ultieme doel van Camping Switch. Camping Switch is het nieuwe project van De Switch, een werking van jeugdhulporganisatie De Wissel vzw. Geïnspireerd op het tv-programma "De Kemping", wordt er deze zomer een camping georganiseerd voor en door de jongeren, de context en de nabije buurt van de Switch.

Deze week in Agora, een webzine voor en door praktijkwerkers in de jeugdhulp, een treffende weergave van Camping Switch. Als je niet helemaal weet waarom De Switch zich hiervoor engageert, kan je het hele denken erachter in het artikel terugvinden. Een voorproefje!

"De Switch, een werking van De Wissel vzw, is een groeiplek voor meisjes tussen 14 en 18 jaar met een hobbelig parcours. Verantwoordelijkheid en verbinding staan centraal in de begeleiding en het samenleven. In dit gezellige huis kunnen de meisjes groeien en handvaten vinden om daarna verder te bouwen aan hun toekomst.

Het Camping Switch-verhaal past dan ook volledig binnen deze visie. Vanuit het “samen doen”, worden de jongeren van de Switch uitgedaagd op nieuwe grenzen te verkennen en te verleggen. Samen Camping Switch organiseren, zet de jongeren namelijk aan om verbinding te maken met elkaar en met de omgeving. Net door het in verbinding gaan met anderen, leren we door en over elkaar en wordt er een uiteindelijk een zorgzame buurt gecreëerd."

Hier vind je het volledige artikel!

Meer info over het Camping-project