De Ararat-challenge

De Ararat-challenge

12 mei 2022

👉 De Ararat-challenge, nu zondag, 15/5, op de Dag van de Zorg, in Centrum Molenmoes, Wezemaal. Klim met ons mee.

👉 “Ik ga de Ararat beklimmen, 5137 meter hoog. Of wat is het juiste werkwoord? Klimmen is het niet. Bedwingen ga ik al helemaal niet doen, wat een grootspraak. Bewandelen dan? Ik ga de Ararat ontmoeten. En ik zal zien wat er gebeurt. Ik heb een doel en een plan, een verlangen. Maar de ontmoeting zal uitwijzen of daar iets van in huis zal komen. Misschien ontmoet ik de Ararat net meer, als ik mijn plan niet kan uitvoeren. Als ik de top niet kan bereiken”.

Vrijdag 8 april vertrok Roel, oud-collega, fijne mens, een hart voor jonge mensen, voor zijn trektocht naar de Ararat, de hoogste berg in Turkije, grenzend aan Azerbeidzjan, Armenië en Iran. Veel van de jongeren die hij ooit leerde kennen en die deze regio lang achter zich hadden, hadden verhulde en verzwegen herinneringen aan deze bergen. Iraanse, Pakistaanse maar vooral Afghaanse jongens. Jongens die ergens tussen de 14 en de 26 jaar waren toen hij ze leerde kennen toen hij ze als jeugdhulpverlener ondersteunde bij het aankomen, landen, hervinden. Hoe veel jonger waren ze toen ze die bergen doorkruisten?

Voor hem was de tocht een trip. Geen noodzaak. Voor hen was het een ander verhaal.

👉 “Ik heb de top niet bereikt, het weer, de berg, de gids”.

🚶‍♀🚶 Maar de Ararat-challenge blijft overeind! De belangrijkste top kan nog steeds gehaald worden. En dan niet alleen. Maar samen, op 15 mei, tussen 12.30 u en 17 u., op de Dag van de Zorg, vertrekkend in Centrum Molenmoes.

Waar de werkingen in Centrum Molenmoes u hartelijk en graag verwelkomen en we u vrijblijvend uitnodigen om dan de Beninksberg, grenzend aan Centrum Molenmoes, 50 meter hoog te bewandelen tot op de top, een wandeling heen en terug van een klein half uurtje. Wie wil kan de Beninksbergwandeling toevoegen, een uurtje ongeveer.

🙏 Het bedrijf ‘Under the Roof’, dat warme werk- en woningenplekken creëert, sponsort 1 euro per gestegen meter tot we aan 5137 meter en dus euro komen en wil zo mee bijdragen. Met deze som die overeenkomt met 103 klimmers of met wat we samen bereiken wordt zal de Wissel enkele jonge gevluchte personen opvang en begeleiding bieden.

Trek met ons mee!