EquiCanis - inspiratiebronnen

www.ferme-equestre.be onze meterorganisatie

www.aebc.au AEBC: Australian Equine Behaviour Centre: wetenschappelijk onderbouwde paardenkennis... Het overstijgt alle disciplines... de principes werken, en daarbinnen kies ik om mijn tijd te nemen, in kleine stapjes te werken en niet teveel druk uit te oefenen om iets te bereiken met mijn paarden...

www.animuluce.be : Animu Luce, fijne paardenmensen waar we in het verleden graag mee samenwerkten! We hopen in de toekomst nog gezamelijke projecten op te zetten.

www.beestigwijs.be : Beestig Wijs, een eigenwijs hondenasiel die met jongeren uit het onderwijs gerund wordt. We werkten vorig jaar graag met hen samen! Een inspirerende plek voor ons in het werken met honden. We hopen in de toekomst nog met hen samen te werken.

www.debalkendehoeve.be : Met de Balkende Hoeve werkten we een tijd samen. Het was er heerlijk te mogen 'zijn' bij de ezeltjes... Bij gelegenheid werken we graag nog met hen samen.

Inspirerende boeken:

  • ANDREW MC LEAN, MANUELE MC LEAN: Academic Horse Training. (Aebc 2008)
  • LINDA KOHANOV: De Tao van Equus, Ruiter tussen twee werelden. (Anck-Hermes bv 2006)
  • PETRA NELSTEIN Het paard als leermeester. Therapie met paarden.
  • ELMA MIDDEL en MARIKE COVERDALE: Het paard als partner, zes visies op natural horsemanship. (Tirion,1999)
  • KLAUS FERDINAND HEMPFLING: Natuurlijk paardrijden. (Tirion 2002)


Teksten:
Ferme Equestre de Louvain La Neuve: "Le cheval, lieu de plaisir"; "La rélation thérapeutique en Hippothérapie" en vele andere teksten te vinden op hun website. Momenteel zijn we bezig met de vertaling van een aantal teksten naar het Nederlands. Wanneer dit werk klaar is, zullen ze ook hier te raadplegen zijn.

FacebookTwitterLinkedin