We maken een plaat

In september 2019 duiken Troubadours de studio in

Niet met covers, maar met eigen nummers, eigen teksten met het verhaal van de jongeren, over wat die graag aan de wereld wil vertellen.

Ondertussen werken de Wissel en Barranja vijf jaar samen, tellen ze drie ‘Troubadours-jaren’ en een klein, wild idee werd groot: "we maken een plaat!" Niet met covers, maar met eigen nummers, eigen teksten met het verhaal van de jongeren, over wat die graag aan de wereld wil vertellen.

Troubadours schrijven en duiken in september 2019 de studio in voor de opnames. Tien nummers, een full album dus. Een zachte ballade over verloren en herwonnen liefdes, een hevige raptekst om de maatschappij wakker te schudden, een schreeuw om gerechtigheid, een sorry voor verkeerde keuzes… . Alles kan zolang het maar eerlijk en oprecht is. Een serieus engagement voor deze jongeren wiens leven soms wat rumoeriger is dan een ander. Een kans die ze in vol enthousiasme gegrepen hebben, zullen Koen en Terri van Barranja getuigen, nu bijna alle nummers uitgewerkt werden.

SAMEN MET

Klaas Tomme Multi instrumentalist, producer, mede arrangeur
Klaas zal de productie en arrangementen in samenwerking met Koen doen op het album van deTroubadours. Ook zal hij liver medemuzikant zijn op verschillende instrumenten (bas, guitar, synths). Actief als studiomanager aan het Koninklijk Conservatorium in Gent. Was muzikant bij Luc De Vos, Bobby C, … . Actief als songwriter, componist en songwriter. Eigen project Ides Moon, dat vele prijzen wegkaapte. Als producer actief met oa Lady Linn, Ronny Moussuse, Isolde Lasoen. Op vele podia te zien komende jaren.

Koen Mertens Drums
Koen zal voor de drums zorgen op het album van deTroubadours. Koen is docent drums aan het CC Sint-Niklaas, afdeling vorming. Hij is te horen op een elftal albums in diverse genres. Speelde concerten over heel Europa en USA.. Betrokken bij optredens van Jef Neve, Neeka, Patrick Riguelle, Kadril, Tom VanSipthout, Buscemi, The Buesbones.

Bart Celis Mixer en studio voor vocals. 
Bart zal voor de mix van het album van Troubadours zorgen. In zijn studio zullen de vocals opgenomen worden. Uit de combinatie van klassie geschoold gitarist en een levenslange passie voor geluidskwaliteit ontstond “If Sound Matters’. Realiseerde vele en diverse opnames, van klassierk over tango en jazz tot he stevigere gitaarwerk: Elisabeth wedstrijd, Vlaamse Opera, Rosas, … . Op Bart wordt ook beroep gedaan voor geluidsversterking bij muziektheater- en dansvoorstellingen. Recentelijk voor ZOO/Thomas Hauert, in samenwerking met het vermaarde Ircam instituut.