Samen Altijd Warmer

Samen Altijd Warmer

9 november 2020

De Wissel is een van de vele goede doelen van het nieuwe burgerinitiatief "Samen Altijd Warmer" in regio Leuven. Tevens een van de oprichters van deze hoopvolle beweging. We doen dit in een solidariteitsgedachte met andere, zeker ook de kleinere verenigingen omdat "helft verenigingen in slechte papieren door coronacrisis", zoals blijkt uit een studie van de Koning Boudewijnstichting. Meer kosten, minder inkomsten. Veel immers dat niet kan, om verklaarbare redenen: benefiet-events, deur aan deur verkoop, mensen die bij een heuglijk feit de vereniging begunstigen met de vraag aan de genodigden een gift te doen - er mogen geen feestjes zijn. Giften die achterwege blijven ondanks de extra aftrekmogelijkheid vanuit het beleid; min 60 % in plaats van min 45 % voor wie fiscale attesten mag afleveren. 100 euro geven is 60 euro terugkrijgen. De Wissel en burgers en organisaties in het Leuvense willen met een positief en warm project naar buiten komen om het delen aan te moedigen.
Kijk je eens op www.samenaltijdwarmer.be ? Zet je ook een actie op. Of mag een of meerdere van deze goede doelen je warmte ervaren?

Ontdek hier de nieuwe website van Samen Altijd Warmer en het artikel in de Standaard van 30 oktober 2020  De Standaard 30 okt 2020