Benefietconcert tvv De Wissel

Benefietconcert tvv De Wissel

9 juli 2021

15 oktober, 20.00 u : benefietconcert ‘Moving Hands’ door Kim Van den Brempt ten voordele van de Wissel vzw.

Brussels pianist Kim Van den Brempt is onder meer bekend als solist van het Ensemble Musique Nouvelles en als begeleider van sopraan Elise Caluwaerts. Moving Hands is een uniek project met een persoonlijke touch vol intimiteit en expressie.
De omgeving waarin dit gebracht wordt, met name de sacrale en majestueuze ruimte van het Crematorium Hofheide in Nieuwrode, zal dit gevoel nog versterken.
Het solo-optreden brengt een origineel programma waarbij vijf componisten uit de lage landen in dialoog treden met het Amerikaanse icoon van de minimalistische muziek, Philip Glass. Deze vijf toondichters, die speciaal voor deze voorstelling een compositie schreven, zijn elk internationale toppers in hun domein.
Raf Keunen schreef de score bij de film Rundskop.
De titelmuziek van Witse met Toots Thielmans is van de hand van Johan Hoogewijs.
Tuur Florizoone
is als grote jazzaccordeonist niet voor één gat te vangen. Ook hij schrijft graag muziek voor films en documentaires.
Reinhard Vanbergen
maakte als producer en popmuzikant o.a. Das Pop mee groot, maar in zijn huisstudio knutselt hij ook muziek voor animatiefilms en andere bewegende beelden ineen.
Brendan Jan Walsh
is als keizer van het klassieke nachtleven een founding father van de Classical Music Rave. Hij laat als componist de dancemuziek infiltreren in het hedendaagse repertoire voor die andere keizer, de piano.

Tickets: https://bit.ly/3yRmeJB

________

Websites

https://www.kimvandenbrempt.com/nl/bio