Stretch-IT - Visie

Groeien in de uitdaging Stretch IT

Grenzen verleggen, de uitdaging, is een belangrijk thema binnen Stretch IT. Het heeft zijn naam niet voor niets ontleend aan het model comfort/stretch/panic zone. We gaan op zoek naar datgene wat jou triggert, datgene dat je uit je comfortabele zone brengt. Het hoeft niet altijd spectaculair in de hoogte te zijn. Belangrijk is dat je kiest voor de uitdaging en dat vraagt natuurlijk altijd een inspanning.

Groeien in jezelf Stretch IN

Elke activiteit is een uitnodiging. Je bent vrij te kiezen of je de uitdaging aangaat of niet. Je wordt uitgenodigd om grenzen te verleggen en tegelijkertijd om nee te durven zeggen en je grenzen te stellen. Stretch IT schept ruimte om samen te doen en te ervaren. Daarnaast vinden we ook de reflectie achteraf belangrijk. Het is belangrijk dat je in contact blijft met jezelf en de anderen of na de grote spanning terug tot rust in dat contact kan komen.

Groeien met de ander – Stretch OUT

Stretch IT strekt de armen uit naar verschillende doelgroepen omdat het ook gelooft in de kracht van de diversiteit. We benaderen iedere persoon vanuit een sterk geloof dat iedereen hier iets kan betekenen. Ieder individu mag hier mens zijn in verbinding met anderen, in verbinding met de oefeningen en in verbinding met de natuur. We geloven er ook sterk in dat de fysieke uitdagingen verbinding kunnen brengen met de emotionele uitdagingen, relationele uitdagingen of zelfs wereldse uitdagingen. Daarom ook dat Stretch IT open staat voor begeleiders, partners, jongeren en vrijwilligers uit elke doelgroep. Elkeen mag en kan deel uit maken van dit project.

Groeien met je omgeving Stretch ON

Stretch IT staat in duurzame relatie met zijn omgeving. De omgeving is zijn belangrijkste partner. Hierin wil stretch IT avontuurlijke en natuurgebonden activiteiten blijven aanbieden.

Daarom houden we vast aan eenvoud en 'leave no trace' principes. We dagen de deelnemers uit om op een duurzame manier om te gaan met hun omgeving alsook met zichzelf. Stretch IT is geen commerciële winstgevende organisatie, maar wil in haar eenvoud duurzaam blijven bestaan voor eenieder.

 
FacebookTwitterLinkedin