Columbus

Columbus ondersteunt gezinnen én hulpverleners.

Hulpverleners (CLB, OCJ, CAW, JAC, huisartsenpraktijk, enz.) die zich ernstige zorgen maken en/of verontrust zijn over kinderen, jongeren en hun gezin, kunnen beroep doen op Columbus voor overleg en inspiratie om zelf verder aan de slag te gaan met deze gezinnen.

Gezinnen kunnen bij Columbus terecht voor een begeleiding die maximaal vier maanden duurt. Om te kunnen starten hebben zij een hulpverlener nodig die hun zorgen ter harte neemt en hen bij Columbus aanmeldt.

Columbus werkt met Positieve Heroriëntering:  een sterke visie en methodiek die gezinnen helpt om uit een crisis of impasse te geraken en stappen te zetten in de richting van een toekomst waarnaar zij verlangen.

Wil je graag voeling krijgen met Positieve Heroriëntering en wat het kan betekenen voor een gezin? Bekijk dit filmpje met beklijvende getuigenissen van de gezinsleden zelf.

In deze folder wordt beknopt uitgelegd hoe Positieve Heroriëntering werkt.

Overweeg je als hulpverlener om contact op te nemen met Columbus en eventueel een gezin aan te melden? In deze infofiche voor aanmelders vind je nuttige informatie.
Om zo goed mogelijk te kunnen samenwerken, biedt Columbus (mogelijke) aanmelders een introductiedag aan: je krijgt inzicht in hoe Positieve heroriëntering werkt en je kan dit zelf ervaren! Klik hier voor de opleidingsdata.

Positieve Heroriëntering werd ontwikkeld door vzw Oranjehuis. Op hun website kan je meer lezen over de visie en methodiek van Positieve Heroriëntering.

FacebookTwitterLinkedin