Nieuws van De Wissel

TRES

TRES is een kunstproject waarin kinderen en jongeren uit de jeugdzorg de kans krijgen nauw samen te werken met kunstenaars.
TRES wordt georganiseerd door de kunsteducatieve organisatie Artforum, en twee organisaties binnen de jeugdzorg: De Wissel en MFC Combo. Het project creëert een ontmoeting tussen cultuur, jeugdzorg en maatschappij.
https://www.crofun.com/en/project/tres-sociaal-artistiek-project

   

Mijn jeugdhulp.be


Zit je niet meer op één lijn met je hulpverlening? Heb je meerdere hulpverleners en ben je het overzicht kwijt? Weet je niet goed meer wie wat precies doet? Heb je een conflict over je hulpverlening? Of wil je gewoon weten wat je kunt doen als je hulpverlening niet loopt zoals je het zelf zou willen?
Dan is cliëntoverleg of bemiddeling misschien iets voor jou!
http://www4wvg.vlaanderen.be/wvg/ijh/vlaanderen/mijnjeugdhulp/

   

Award BNP Paribas Fortis Foundation


De Wissel kreeg het fijne nieuws binnen dat zij geselecteerd werd als winnaar voor de speciale award BNP Paribas Fortis Foundation - 5 jaar. De stichting bestaat dus 5 jaar en wil bij die gelegenheid per jaar één organisatie in het zonnetje zetten, dus vijf organisaties over België die tijdens die periode weerhouden werden. De Wissel heeft de eer de Award - 5 jaar te krijgen voor het kalenderjaar 2013.
We konden dankzij de financiële subsidie bij die Award 2013 het project Equicanis realiseren in het Centrum Molenmoes. Deze wordt uitgereikt op 27 januari 2016.

   

Bijeenkomst tegen armoede en sociale uitsluiting.

Maandelijkse bijeenkomst internationaal monument tegen armoede en sociale uitsluiting in Leuven.
Het Leuvens Collectief tegen Armoede staat stil bij armoede.
17 oktober is de internationale dag tegen armoede. Daarom verzamelen ze elke 17e van de maand om 17.17u aan de steen tegen armoede op de Grote Markt in Leuven. Ze staan 17min stil bij het onrecht dat armoede is. Iedereen welkom !

Lees meer: Bijeenkomst tegen armoede en sociale uitsluiting.

   

Leer(r)echt in Rizsas.

We zijn blij te mogen verwijzen naar een zeer gevatte recensie van het boek "Leer(r)recht in Rizsas, Institutionele Pedagogie (IP), praktijk en reflectie" dat we vorig jaar met velen schreven, over de werking van Rizsas en Centrum Molenmoes.

http://sociaal.net/boek/leerrecht-in-rizsas

   

Move-It ! Sportieve daguitstappen.

We organiseren met Centrum Molenmoes en Stretch-it sportieve daguitstappen gericht op scholen en vereningingen.
Er zijn verschillende formules mogelijk en bespreekbaar. Meer info : Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Info-scholen-Move-It.pdf
Project-Move-It.pdf

   

BBQ in de Switch.

Eind dit jaar verhuizen we met de Switch naar Sint-Pieters-Rode en verlaten dus Betekom, na zowat 6 jaar er vertoefd te hebben. Een afscheidsfeestje en dus bbq, waar we vele meisjes en begeleiders van de voorbije jaren terugzagen. Ook meisjes en families van nu vierden mee !

   

Roulot in Wezemaal.

Sporen vzw heeft haar mooi gerestaureerde Roulot (woonwagen) een plaatsje gegeven in Centrum Molenmoes . Dat verdiende ook een startreceptie, door de collega's van de Roulot georganiseerd.

   

De Wissel op citytrip naar Bologna !

De Wissel, meisjes en begeleiding, startten de vakantie met een leuke citytrip naar het gezellige Bologna ! Pizza, pasta, gelato, scheve torens, mooie arcades, ...
Het was SUPER !
Dank aan de familie die dit voor ons mogelijk maakt. Dank Eva, dank Andre.

 

Lees meer: De Wissel op citytrip naar Bologna !

   

Gezocht : vrijwilligers

We zoeken mensen met INTERCULTURELE GOESTING om onze nieuwe Europese vrijwilligers te ondersteunen tijdens hun jaar hier in België van eind augustus 2015 tot eind juli 2016. Voel je het kriebelen om in je thuisland wat interculturele ervaring op te doen, laat het ons weten!! meer info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

   

Pagina 1 van 4

FacebookTwitterLinkedin