Nieuws van De Wissel

Boek en uitnodiging ! 20 en 21 mei.

Maandag 8 april werd het boek "Leer(r)echt in Rizsas. Institutionele Pedagogie (IP), praktijk en reflectie" naar de uitgever Garant gezonden. Getuigenissen van participanten, theoretische achtergronden, reflecties op Rizsas van onder andere René Bouwen, Maria Bouverne-De Bie, Hans van Ewijk, Lieve Polfliet en Koen van Mechelen. Klaar voor vormgeving en finishing.

Deadline : 20 mei natuurlijk.
Sinds 9 april op onze website programma van 20 en 21 mei en inschrijvingstool.
Het boek kan vanaf vandaag besteld worden.
De samenvatting, die op de achterflap zal staan, kan je hier lezen.

   

Boekvoorstelling te Antwerpen 27 mei

Kan je er niet bij zijn op 20 of 21 mei, dan is hier een alternatief. Een boekvoorstelling bij uitgever Garant in Antwerpen.

De Wissel en Garant-uitgeverij nodigen u uit voor de boekvoorstelling :
"Leer(r)echt in Rizsas.  Institutionele pedagogiek(IP), praktijk en reflectie"
Dinsdag, 27 mei 2014, 14.30 uur - 16.30 uur

Lees meer: Boekvoorstelling te Antwerpen 27 mei

   

Voorpagina-nieuws !

De opendeur-dag in St. Pieters Rode was voorpagina-nieuws !
Het was een leuke dag, met veel geïnteresseerde bezoekers.

Voorpagina Kerk&Leven

   

De Wissel zoekt zijn weg in het web

In het Agoranummer van maart 2014, p. 21 t/m 25 verscheen een artikeltje, geschreven door Sieg Pauwels, pedagogisch coördinator van de Rotonda : "Jeugdzorg online; een roze regenwolk ? De Wissel zoekt zijn weg in het web."

Lees meer: De Wissel zoekt zijn weg in het web

   

RADIO 2 in Centrum Molenmoes

Nav de Dag van de Zorg is Radio 2 langs geweest in Centrum Molenmoes.

Hier een leuke impressie van een moment op het touwenparcours.

   

Verbinding is een werkwoord.

"Centrum Molenmoes werd uitgenodigd op het Colloquium "vermaatschappelijking van de zorg", in organisatie van de Arteveldeschool, met het Vlaams Welzijnsverbond en het instituut voor Sociale studies van de hogeschool Arnhem/Nijmegen. Een artikeltje over Centrum Molenmoes werd voor de gelegenheidspublicatie geschreven door Luc deneffe en Koen Elsen, coördinator Centrum Molenmoes.

Lees meer: Verbinding is een werkwoord.

   

De Wissel in de pers !

Huisje van plezier wordt instelling. In dit artikel vertelt Luc Deneffe over de plannen én noden van De Wissel. We kochten een huis in St Pieters Rode (Holsbeek) waar op termijn onze afdeling De Switch zal naar verhuizen.

2013-11-29-Het-Laatste-Nieuws.pdf

   

Steun van Amplexor.

Als Wissel VZW zijn we zeer blij te mogen aankondigen dat er een lange termijn partnership afgesloten werd tussen Amplexor NV en de Wissel VZW. Amplexor is een bedrijf in de informaticasector, gevestigd in Heverlee, met een 70 tal medewerkers, actief in 'content management'. Amplexor zal het geld dat naar nieuwjaarskaarten gaat geven aan de Wissel, maar de samenwerking is veel ruimer en diverser opgevat. Wat er zo al samen uitgewerkt wordt leest u hier. Ook waarom Amplexor deze stap zet.

   

De Shelter zoekt vrijwilligers !

De Shelter is een samenwerking tussen De Wissel vzw, Amber vzw en Monte Rosa vzw. Jonge (aanstaande) kwetsbare ouders kunnen met hun baby's en peuters bij ons terecht voor intensieve context- en trajectbegeleiding en/of een verblijf.
We zijn op zoek naar mensen uit de regio Leuven, Aarschot, Diest, Tienen,...die af en toe enkele uren kunnen vrijmaken voor onze gezinnen. Voor onze opstartende verblijfsmodule zijn we voor ons huis in Leuven op zoek naar mensen die mee de avond- en nachtpermanentie willen verzekeren.
vacature-algemeen-vrijwilliger.pdf
vacature-inslapende-vrijwilliger.pdf

Contact: Mithymna Corke 0475/ 246862

   

Bezoek uit Uruguay

Samenwerking Uruguay : JUVEN – Vlaanderen in het domein van de jeugdzorg
( J= Jeugzorg/U= Uruguay/V= Vlaanderen/E= expertise/N= netwerk)
Internationale samenwerking tussen Uruguay en België (Vlaanderen) in functie van delen van expertise met betrekking tot het beleid, de organisatie en de aanpak van de jeugdhulp in het algemeen en jeugddelinquentie in het bijzonder. Dit samenwerkingsverband is gehost in de Wissel.

Tussen 5 en 11 november 2013, was er een 10 hoofdige delegatie van Uruguay in Vlaanderen om er de jeugdhulp te verkennen. Een verkennend tegenbezoek wordt voorzien in de maand mei 2014.

verslagje uit 'de facto', jg. 15, nr. 122

   

Pagina 1 van 2