Nieuws van De Wissel

   

Lees meer: Giften

   

Een buur vertelt ... 21 september om 20u

Buurtwerking Groot Redingenhof vzw Leuven en De Wissel nodigen jullie uit op vrijdag 21 september 2018 om 20 uur in de Zaal Reynaertghesellen Redingenstraat 4 Leuven
“Een buur vertelt …” wordt dit jaar opgeluisterd De Wissel !
Iedere gevel in onze buurt herbergt vele verhalen en vaak een boeiende geschiedenis. De blanke gevel van De Rotanda op de Tervuursevest kleurt vandaag de buurt met een grote muurschildering. We vertellen je het verhaal achter dit schilderij.

Lees meer: Een buur vertelt ... 21 september om 20u

   

4 - 17 oktober Armoede knelt !

Armoede knelt ! Van 4 tot 17 oktober, internationale dag tegen armoede en sociale uitsluiting, zijn er verschillende acties in Leuven
Hier vind je de flyer met alle info.

Meer info op armoedeknelt.be en de facebookpagina van armoedeknelt
Belangrijk ! mensen naar de theatervoorstelling van Ronja willen komen,  moeten zich aanmelden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

   

Getuigenissen Columbus

Jo Vandeurzen : "Mooie, openhartige getuigenissen van twee gezinnen over Columbus, een positief heroriënteringsproject om de moeilijkheden die gezinnen soms  kennen te overwinnen. Columbus zet daarbij in op communicatie en verbinding."

Film Columbus

   

Artikel op sociaal.net

Artikel op sociaal.net : Een frisse kijk op de toekomst van de jeugdhulp

https://sociaal.net/interview/voorbij-de-jeugdhulp/

   

Laatste vakantieweek in Centrum Molenmoes

"Centrum Molenmoes's moving minds". Een rustige laatste vakantieweek ... ? Tja. Een kleine dertig Sloveense professionelen op bezoek (uit-Wisseling) ; een groep jonge mensen van "Leuven Fietst" onder begeleiding van Laurent op bezoek ; een ezelstocht van een collega organisatie Jeugdzorg die komt kamperen ; het eerste kamp van het OverKophuis ; een tweedaagse van Centrum Molenmoes zelf naar de Kluis, EquiCanis met de paarden daarheen. En bij deze gelegenheid : een Molenmoesmomentje bij het pensioenafscheid van Koen Elsen als coördinator-stichter-inspirator, die Annick en Nele, als vervangsters en de hele ploeg het geschenk dat Molenmoes is doorgeeft. Dank u Koen ! Samengevat, Centrum Molenmoes klaar voor de "start" van het volgende werkingsjaar.

CM-opstart-1
CM-opstart-2
CM-opstart-3
CM-opstart-4
   

Open brief aan de jeugdhulpverlener

'Het is fijn vertoeven in de jeugdhulp'
Artikel in sociaal.net van onze collega Sieg Pauwels nav de vaak negatieve berichtgeving over de jeugdhulp

   

Verhalendag De Wissel

Op 27 april 2018 nodigde De Wissel alle medewerkers van de zes deelwerkingen it op een ontmoetingsdag voor alle personeelsleden.
Via ontdekken, vertellen en laten delen van verhalen wilden we "vangen wat we doen". Wat bleek : de Wissel barst van de verhalen en praktijken over de zin van het werk. Over de warmte van relaties met de jonge mensen en wie rond hen staat. Over schoonheid die ontstaat wanneer jonge mensen hun weg vinden. We willen dit delen omdat we de wens van de dagbegeleiders voor de Wissel ter harte dragen : "eer het moment, vertel en luister naar de kleine en grote verhalen in je werk. Nodig de buitenwereld naar binnen uit, en ook daar : luister en vertel!". Dank aan Famcova vzw om dit voor ons mogelijk gemaakt te hebben.
Hier ons verhalenboek

   

CANO nieuwsbrief van juni

Hier de link naar de CANO-nieuwsbrief van juni
De website van CANO Vlaanderen is steeds raadpleegbaar voor tussentijds nieuws.
Aarzel niet om feedback of suggesties te formuleren op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

   

Pagina 1 van 6

FacebookTwitterLinkedin