Nieuws van De Wissel

   

Vormingsdag active review met Joris Piot.

Stretch-it organiseert een opleidingsdag rond active reviewing door Joris Piot.
Active Review is een reflectiemethodiek in het werken met groepen. 
We beogen geen technische opleiding op het touwenparcours maar we gaan wel op zoek naar de leermogelijkheden van zo’n parcours.  Hoe kan je een oefening aanpassen naar wat je denkt dat zinvol is voor een deelnemer of een groep? Hoe kan je door active review werkvormen gepast reflectie binnenbrengen?
Wanneer : donderdag 12 februari 2015
Waar : in Centrum Molenmoes, Blauwmolenstraat 1A, 3111 Wezemaal
Kostprijs : 80€
Interesse of meer info ? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 016/28.49.44 Annick Haesendonck

   

Het Colombusproject.

Het Agentschap Jongerenwelzijn kent de Wissel een nieuw project toe : het Colombusproject.
Vanaf 1 januari 2015 zullen de Wissel en Minor Ndako (Brussel) Colombus Vlaams Brabant op de kaart zetten. Met één gemeenschappelijk team van een vijftal mensen. Dit project beoogt veel vroeger, preventief, in te stappen in een opvoedingssituatie die moeilijk loopt. Sneller en korter, rechtstreeks als een eerstelijnsorganisatie. 
Met in de rugzak meer dan dertig jaren ervaring en een uitgebreid netwerk. Colombus pas volledig in de idee van de zorg terug in de maatschappij te zetten. Een inhoudsvolle betekenis aan de term "vermaatschappelijking van de zorg"

   

Golden Rock wordt verbouwd.

Bouwwerken in de Switch starten op 5 januari 2015.
Vlak na het eindejaarsbouwverlof wordt aan de verbouwing gestart van dit pand. Per 1 november willen we er immers met de Switch intrekken. Al heel wat werken gebeurden vooraf door vrijwilligers en eigen mensen. Het is klaar voor de werken

https://www.facebook.com/video.php?v=364970283657531

   

Finse delegatie op bezoek.

Voor een derde keer op rij kregen we een Finse delegatie op bezoek, onder leiding van Europarlementslid Paavo Väyrynen. In de delegatie mensen van organisaties in de jeugdhulp onder andere, ook de organisatie waar we reeds tweemaal een leefgroepuitwisseling mee deden. Zeer geïnteresseerd in de Wissel en hoe Jeugdhulp in Vlaanderen georganiseerd wordt. Viel hen op dat er hier in de Wissel elke keer als ze komen veel in beweging is. En afgesproken werd dat we opnieuw een uitwisseling zouden plannen !  Finland / 2015 : here we come !

   

Opening SHELTER studio's !

De maand van de openingen, dat wel !
Maandag 12 mei werden de twee Shelterstudio's in Kessel-Lo, op het domein van Monte Rosa, officieel geopend. Het uitgelezen moment om met het CIG de Shelter, opgestart op 1 april 2013 naar buiten te komen.
De Shelter is een samenwerking tussen Monte Rosa, Amber en de Wissel, die jonge ouders wil ondersteunen en versterken in het ouderschap.
Op de foto's : een frisse studio en een gedreven team.

   

Bijzondere Jeugdzorg in beeld op televisie.

Een aantal van onze "alumnae" (meisjes ooit in begeleiding) werkten er aan mee.
http://www.een.be/programmas/koppen/geen-plaats-voor-meisjes
Een tweede reportage, ‘Kind zoekt pleeggezin’ in Panorama van donderdag 13 november.
In de marge van deze uitzending is er wel het getuigenis van Nadia, ook één van onze alumnae van een achttal jaren geleden : een bewogen leven in tien minuten televisie.
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/panorama/2.36466

   

Centrum Molenmoes officieel geopend

Centrum Molenmoes is door onze gemeente 'officieel' als bewegwijzering in het bewegwijzeringspatrimonium opgenomen,.. je vind als bezoeker de weg,..

   

IKEA en de Wissel.

IKEA en de Wissel gaan een samenwerking aan.
De doelstelling van deze samenwerking is een Wissel-werking en wederzijdse bevruchting van ideeën, kennis, ondersteuning en partnership over sectoren op langere termijn bewerkstelligen. De samenwerking wil de werking en ontwikkeling van het Centrum Molenmoes ondersteunen. Het zal gaan over concrete inrichtingsprojecten, over ondersteuning van tewerkstellingsprojecten, over samen nadenken over teambuilding, ontvangen van IKEA teams en nog veel meer.

   

Time4Society in Centrum Molenmoes.

Vrijdag 7 november werd het 100.000 uur door Inbev via Time4Society gepresteerd en dit bij ons Centrum Molenmoes (afdeling van de Wissel in Wezemaal).
Dank vanuit onszelf en alle andere organisaties die een team via Time4Society mochten verwelkomen in hun organisatie.

Lees meer: Time4Society in Centrum Molenmoes.

   

Pagina 1 van 3

FacebookTwitterLinkedin