Nieuws van De Wissel

"It's my party and I cry if I want to"

28 maart, 20.00 u. Voorstelling in OPEK(zaal Rotonde),Vaartkom 4,Leuven. Inkom 3€
Barranja vertrekt vanuit wat leeft bij de jongeren, vanuit hun interesse en passie en maakt samen met hen een voorstelling.
Kaarten reserveren kan enkel via mail aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
https://www.facebook.com

Lees meer: "It's my party and I cry if I want to"

   

Dag van de Zorg te Centrum Molenmoes

Centrum Molenmoes, afdeling van de Wissel in Wezemaal,
had vorige week zondag 15 maart een open deur met 'de Dag van de Zorg'. Overal kon je proberen, proeven en ervaren. deelnemen of gewoon even kijken. Er waren verschillende workshops : bakhuis, muziekatelier, artfactory, textiellokaal, weefgetouw, ... 
Bij Equicanis kon je je contact en vaardigheden met paarden verkennen. Er werd de film vertoond die vorig jaar opgenomen werd over de schoolvervangende activiteit Rizsas. Bij Stretch-it kon je teamopdrachten en individuele uitdagingen op de hoge en lage elementen van het touwenparcours ervaren.
We vonden het een leuke dag met veel beweging, BEDANKT aan iedereen om langs te komen en voor jullie interesse in onze voorziening.

   

Officiële opstart project TRES

Bij die gelegenheid performance van Osono Theatre uit Roemenië op de planken in OPEK, een samenwerking tussen de Wissel vzw en OPEK.

Lees meer: Officiële opstart project TRES

   

CANO ont-grenst door de jaren heen.

In onderstaand Agora-tijdschrift staat een interessant artikel over de zoektocht van een aantal voorzieningen in het werken met een specifieke doelgroep en de evolutie naar de CANO-werking, door Luc Deneffe en Hilt Luyten
Zie pag. 38-39-40-41
Agora2014december.pdf

   

Het Colombusproject.

Het Agentschap Jongerenwelzijn kent de Wissel een nieuw project toe : het Colombusproject.
Vanaf 1 januari 2015 zullen de Wissel en Minor Ndako (Brussel) Colombus Vlaams Brabant op de kaart zetten. Met één gemeenschappelijk team van een vijftal mensen. Dit project beoogt veel vroeger, preventief, in te stappen in een opvoedingssituatie die moeilijk loopt. Sneller en korter, rechtstreeks als een eerstelijnsorganisatie. 
Met in de rugzak meer dan dertig jaren ervaring en een uitgebreid netwerk. Colombus pas volledig in de idee van de zorg terug in de maatschappij te zetten. Een inhoudsvolle betekenis aan de term "vermaatschappelijking van de zorg"

   

Golden Rock wordt verbouwd.

Bouwwerken in de Switch starten op 5 januari 2015.
Vlak na het eindejaarsbouwverlof wordt aan de verbouwing gestart van dit pand. Per 1 november willen we er immers met de Switch intrekken. Al heel wat werken gebeurden vooraf door vrijwilligers en eigen mensen. Het is klaar voor de werken

https://www.facebook.com/video.php?v=364970283657531

   

Finse delegatie op bezoek.

Voor een derde keer op rij kregen we een Finse delegatie op bezoek, onder leiding van Europarlementslid Paavo Väyrynen. In de delegatie mensen van organisaties in de jeugdhulp onder andere, ook de organisatie waar we reeds tweemaal een leefgroepuitwisseling mee deden. Zeer geïnteresseerd in de Wissel en hoe Jeugdhulp in Vlaanderen georganiseerd wordt. Viel hen op dat er hier in de Wissel elke keer als ze komen veel in beweging is. En afgesproken werd dat we opnieuw een uitwisseling zouden plannen !  Finland / 2015 : here we come !

   

Opening SHELTER studio's !

De maand van de openingen, dat wel !
Maandag 12 mei werden de twee Shelterstudio's in Kessel-Lo, op het domein van Monte Rosa, officieel geopend. Het uitgelezen moment om met het CIG de Shelter, opgestart op 1 april 2013 naar buiten te komen.
De Shelter is een samenwerking tussen Monte Rosa, Amber en de Wissel, die jonge ouders wil ondersteunen en versterken in het ouderschap.
Op de foto's : een frisse studio en een gedreven team.

   

Bijzondere Jeugdzorg in beeld op televisie.

Een aantal van onze "alumnae" (meisjes ooit in begeleiding) werkten er aan mee.
http://www.een.be/programmas/koppen/geen-plaats-voor-meisjes
Een tweede reportage, ‘Kind zoekt pleeggezin’ in Panorama van donderdag 13 november.
In de marge van deze uitzending is er wel het getuigenis van Nadia, ook één van onze alumnae van een achttal jaren geleden : een bewogen leven in tien minuten televisie.
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/panorama/2.36466

   

Centrum Molenmoes officieel geopend

Centrum Molenmoes is door onze gemeente 'officieel' als bewegwijzering in het bewegwijzeringspatrimonium opgenomen,.. je vind als bezoeker de weg,..

   

Pagina 1 van 3

FacebookTwitterLinkedin