Nieuws van De Wissel

Bij de start van het 36ste Wissel-werkjaar herformuleerde de Wissel, in betrokkenheid van alle actoren missie en waarden.

De tweeledige Wissel-missie :

De Wissel wil jonge mensen in een kwetsbare positie onthalen, waarderen en sterken,

samen met wie hen omringen.

De Wissel wil werken aan een diverse en warme samenleving.

De vier Wissel-waarden :

doen - graag zien - grenzen verleggen - samen

   

Dit weekend ! Niet te missen !

Tijdens Leuven Autovrij, op zondag 28 augustus 2016, organiseert Wereldcafé.coop ook dit jaar een feest op het Joris Helleputteplein! Je kan er genieten van lekkere hapjes, drankjes, veel sfeer, zonneschijn en live muziek, oa 'onze' Troubadours.
Het wordt een mooie afsluiter van de zomer!
feest-op-het-plein.pdf

   

UTOPIA-IJzerenberg 2016

Tussen 5 en 9 oktober 2016 stellen jonge en gevestigde kunstenaars tentoon in het schitterende park IJzerenberg en andere locaties in de Leuvense binnenstad. Alles draait rond één thema : creëer je eigen Utopia.
Gerenommeerde en aanstormende kunstenaars uit binnen- en buitenland stellen hun werk tentoon in park IJzerenberg, vertrekkende van het idee : de verbeelding van Utopia ontdek je in een natuurlijke omgeving. Verspreid over het park creëren ze elk hun eigen wereld in het teken van Utopia, met beelden die een extra dimensie krijgen omdat ze opgesteld staan in hun natuurlijke omgeving.
Er wordt ook tentoongesteld op andere, buitengewone locaties in de stad Leuven, waaronder M-Museum Leuven, de Rechtbank en het tafelrond. Wat deze openluchthappening nog specialer maakt : de werken zijn te koop en de kunstenaars zijn vaak aanwezig om je uitleg te geven over hun werk en de filosofie erachter. De winst gaat naar twee sociale projecten rond jeugdzorg : de Wissel en Monte Rosa.

   

De Shelter zoekt contextbegeleider

VACATURE CONTEXTBEGELEIDER m/v (Bachelor, jobtime 80% VTE)

Lees hier de vacature.

   

De Switch zoekt contextbegeleider

VACATURE CONTEXTBEGELEIDER m/v (Bachelor, jobtime  tussen 80% en 100%, VTE)

Lees hier de vacature.

   

Centrum Molenmoes nieuwsbrief juni 2016 !

Hierbij de link naar de nieuwsbrief van Centrum Molenmoes van eind juni 2016, met de vakantie-planning en informatie over de buitenlandse vrijwilligers die we in augustus zullen ontvangen.

Nieuwsbrief Centrum Molenmoes juni 2016

   

Interview met Luc Deneffe op sociaal.net.

Dit jaar bestaat De Wissel 35 jaar! Gestart als een residentiële instelling voor zeer kwetsbare adolescente meisjes, groeide het uit tot een netwerk van uiteenlopende initiatieven en projecten in de jeugdhulp. We leggen daarbij eigen accenten. Een beetje tegendraads en atypisch, ... ?
Interview nalv 35 jaar De Wissel op sociaal.net
of op facebook

   

Het Columbusproject.

Het leven is als een dynamische stroom, waarbij iedereen uitdagingen en moeilijkheden ontmoet. Deze stroom kan gehinderd worden. Er ontstaan conflicten binnen het gezin, op school. Er is crisis. De stroom valt stil. Impasse.
De bedoeling van Columbus is (terug) een goede ‘stroming’ krijgen. De methode wordt dan ook ‘Positieve Heroriëntering’ genoemd. Columbus gaat voor het aanpakken van de hindernissen en moeilijkheden door de mensen zelf. Columbus zet daarbij in op communicatie en verbinding in het gezin en richt zich op mogelijkheden, niet op tekortkomingen.
In Vlaams-Brabant wordt Columbus aangeboden door Alba, De Wissel, MFC Combo en Minor-Ndako.

Lees meer: Het Columbusproject.

   

CANO-nieuwsbrief mei 2016.

Hierbij de laaste nieuwtjes vanuit CANO Vlaanderen.

nieuwsbrief CANO mei 2016

   

Vocal skyline leuven

Voor diegene die erbij waren op de voorstelling 'Nu efkes nie' op 11 mei in Het Gasthuis te Aarschot, was het op een bepaald ogenblik duidelijk dat er niet alleen jongeren mee deden bij de voorstelling, maar er ook een prachtig koor mee op het podium stond. Bij dit koor zaten wel enkele bekende gezichten vanuit De Wissel, maar ook vele onbekende gezichten. Dit waren de koorleden van Het Vocal Skyline koor uit Leuven. Wil je graag wat meer weten over het koor of ben je op zoek naar wat meer zangvreugde in je leven, ga dan gerust eens naar volgende link:
http://vocalskylineleuven.jimdo.com/
Vocal skyline leuven is een gemengd koor uit Leuven en zingt pop, folk, gospel, klassiek, filmmuziek, ballads,...

   

Pagina 1 van 6

FacebookTwitterLinkedin