Nieuws van De Wissel

OPEN DEUR Centrum Molenmoes

Op donderdag 11 juni van 14 -19u is er de laatste open-deur van dit schooljaar in het Centrum Molenmoes.
We heten u met de jongeren van Rizsas van harte welkom! Je kan er komen proeven van allerlei leuke activiteiten, met de paarden, fietsen, onze bakoven, muziek, stretch-it, enz.
We huldigen dan ook de nieuwe keuken in, ons geschonken door Ikea, uitgetekend met jongeren en geplaatst met professionals van Ikea. De verbouwingswerken werden bekostigd met de steun van de Paaz-afdeling Tienen, de Landelijke Gilde Linden, het Jeugdkoor Marcanti Rotselaar, de Groot Hagelandse Wijnvrienden, TM-Bouw en Amplexor NV. 
Om 15u is er een pré-opening en om 18u de officiële opening van de keuken.
Iedereen van harte welkom !

   

Nieuwsbrief Centrum Molenmoes juni 2015

Onderstaande link stuurt je naar de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar van Centrum Molenmoes.
Je kan je via deze website, bij afdeling Centrum Molenmoes ook rechtstreeks inschrijven op de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief juni 2015

   

Voices of Youth


Van 11 april tem 15 april 2015 was er een delegatie jongeren en begeleiders op bezoek van 'Voices of Youth', een internationale uitwisseling tussen Nederland (Rotterdam), Zweden (Västerass) en België (Leuven).
Op zondag 12 april mochten we hen ontvangen op Centrum Molenmoes en op Stretch-it. Er werden ook bezoeken gebracht aan het JAC en buurtwerk Cassablanca.

http://voicesofyouth.eu/
https://www.facebook.com/pages/Voices-of-Youth

   

De Wissel neemt deel aan CWxRM !

Herdenken, helpen, reflecteren en verbinden: dat zijn de vier hoofd­doelstellingen van ComingWorldRememberMe of CWxRM.Tijdens de periode 2014-2018 nemen duizenden mensen verspreid over Vlaanderen en de rest van de wereld deel aan de ‘making of’ van een land art installatie op één van de meest bevochten plekken van de Eerste Wereldoorlog: het niemandsland van de frontzone rond Ieper.  Zij doen dat door 600.000 beeldjes uit klei te boetseren. Daarbij staat elk beeldje voor één van de 600.000 slachtoffers die in België het leven lieten tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Lees meer: De Wissel neemt deel aan CWxRM !

   

Amplexor steunt De Wissel : een interview

Amplexor is een bedrijf in de informaticasector, gevestigd in Heverlee, actief in 'content management' die de Wissel steunt. Zij plaatsten dit interview met Luc Deneffe en Eric Pieters op hun blog.
http://blog.amplexor.com/amplexor-supports-de-wissel-a-double-interview

   

Dag van de Zorg te Centrum Molenmoes

Centrum Molenmoes, afdeling van de Wissel in Wezemaal,
had vorige week zondag 15 maart een open deur met 'de Dag van de Zorg'. Overal kon je proberen, proeven en ervaren. deelnemen of gewoon even kijken. Er waren verschillende workshops : bakhuis, muziekatelier, artfactory, textiellokaal, weefgetouw, ... 
Bij Equicanis kon je je contact en vaardigheden met paarden verkennen. Er werd de film vertoond die vorig jaar opgenomen werd over de schoolvervangende activiteit Rizsas. Bij Stretch-it kon je teamopdrachten en individuele uitdagingen op de hoge en lage elementen van het touwenparcours ervaren.
We vonden het een leuke dag met veel beweging, BEDANKT aan iedereen om langs te komen en voor jullie interesse in onze voorziening.

   

CANO ont-grenst door de jaren heen.

In onderstaand Agora-tijdschrift staat een interessant artikel over de zoektocht van een aantal voorzieningen in het werken met een specifieke doelgroep en de evolutie naar de CANO-werking, door Luc Deneffe en Hilt Luyten
Zie pag. 38-39-40-41
Agora2014december.pdf

   

Het Colombusproject.

Het Agentschap Jongerenwelzijn kent de Wissel een nieuw project toe : het Colombusproject.
Vanaf 1 januari 2015 zullen de Wissel en Minor Ndako (Brussel) Colombus Vlaams Brabant op de kaart zetten. Met één gemeenschappelijk team van een vijftal mensen. Dit project beoogt veel vroeger, preventief, in te stappen in een opvoedingssituatie die moeilijk loopt. Sneller en korter, rechtstreeks als een eerstelijnsorganisatie. 
Met in de rugzak meer dan dertig jaren ervaring en een uitgebreid netwerk. Colombus pas volledig in de idee van de zorg terug in de maatschappij te zetten. Een inhoudsvolle betekenis aan de term "vermaatschappelijking van de zorg"

   

Golden Rock wordt verbouwd.

Bouwwerken in de Switch starten op 5 januari 2015.
Vlak na het eindejaarsbouwverlof wordt aan de verbouwing gestart van dit pand. Per 1 november willen we er immers met de Switch intrekken. Al heel wat werken gebeurden vooraf door vrijwilligers en eigen mensen. Het is klaar voor de werken

https://www.facebook.com/video.php?v=364970283657531

   

Finse delegatie op bezoek.

Voor een derde keer op rij kregen we een Finse delegatie op bezoek, onder leiding van Europarlementslid Paavo Väyrynen. In de delegatie mensen van organisaties in de jeugdhulp onder andere, ook de organisatie waar we reeds tweemaal een leefgroepuitwisseling mee deden. Zeer geïnteresseerd in de Wissel en hoe Jeugdhulp in Vlaanderen georganiseerd wordt. Viel hen op dat er hier in de Wissel elke keer als ze komen veel in beweging is. En afgesproken werd dat we opnieuw een uitwisseling zouden plannen !  Finland / 2015 : here we come !

   

Pagina 1 van 4

FacebookTwitterLinkedin