Nieuws van De Wissel

De Wissel goed doel bij MUSIC for LIFE !

Een gift voor de wissel nog in 2014.
Via Music for Life ? Muzikale wensen ? Stubru’s “warmste week” heeft dit jaar plaats van 18 tot 24 december 2014. De Wissel is ook dit jaar een goed doel waarvoor je een plaatje aanvragen.Ga naar www.musicforlife.be De rest wijst zich dan wel uit.
Rechtstreekse giften zijn ook welkom op onze rekening, BE02 7364 0150 0040. Een fiscaal attest bezorgen we dan in maart 2015. BEDANKT !

   

Vacature Centrum Molenmoes - Rizsas.

De Wissel zoekt voor haar afdeling in Wezemaal een medewerker voor Centrum Molenmoes, begeleider in Rizsas.

vacature-CentrumMolenmoes-Rizsas.pdf

   

Vacature contextbegeleider voor De Switch

De Wissel zoekt twee deeltijdse contextbegeleid(st)ers 70 of 80%  voor haar afdeling in Betekom, De Switch.

vacature-contextbegeleider-SWITCH.pdf

   

Music for life : PAAZ Tienen steunt Rizsas

Vlak voor Kerstmis sloot de Paazafdeling, campus Sint-Jan van RZ Heilig Hart Ziekenhuis in Tienen haar Kerstactie "een warm hart" af ten voordele van Rizsas in het Centrum Molenmoes. En hoe ! Na drie weken werken met de patientenvereniging, tombola, strooibriefjes op de markt in Tienen, een heuse kerstmarkt, drankjes en hapjes, allemaal dank zij vele vrijwilligers,... werd de ongelooflijke som van 3.800 euro aan Rizsas uitgereikt !
Dank Tienen, Dank Paaz, een Kerst om in de Wissel nooit te vergeten !

Enkele foto's : https://www.facebook.com/photo
http://actiepaazmusicforlife.123website.be/
https://www.facebook.com/pages/PAAZ-steunt-Rizsas/955360817826857?fref=ts

   

Het Colombusproject.

Het Agentschap Jongerenwelzijn kent de Wissel een nieuw project toe : het Colombusproject.
Vanaf 1 januari 2015 zullen de Wissel en Minor Ndako (Brussel) Colombus Vlaams Brabant op de kaart zetten. Met één gemeenschappelijk team van een vijftal mensen. Dit project beoogt veel vroeger, preventief, in te stappen in een opvoedingssituatie die moeilijk loopt. Sneller en korter, rechtstreeks als een eerstelijnsorganisatie. 
Met in de rugzak meer dan dertig jaren ervaring en een uitgebreid netwerk. Colombus pas volledig in de idee van de zorg terug in de maatschappij te zetten. Een inhoudsvolle betekenis aan de term "vermaatschappelijking van de zorg"

   

Golden Rock wordt verbouwd.

Bouwwerken in de Switch starten op 5 januari 2015.
Vlak na het eindejaarsbouwverlof wordt aan de verbouwing gestart van dit pand. Per 1 november willen we er immers met de Switch intrekken. Al heel wat werken gebeurden vooraf door vrijwilligers en eigen mensen. Het is klaar voor de werken

https://www.facebook.com/video.php?v=364970283657531

   

Finse delegatie op bezoek.

Voor een derde keer op rij kregen we een Finse delegatie op bezoek, onder leiding van Europarlementslid Paavo Väyrynen. In de delegatie mensen van organisaties in de jeugdhulp onder andere, ook de organisatie waar we reeds tweemaal een leefgroepuitwisseling mee deden. Zeer geïnteresseerd in de Wissel en hoe Jeugdhulp in Vlaanderen georganiseerd wordt. Viel hen op dat er hier in de Wissel elke keer als ze komen veel in beweging is. En afgesproken werd dat we opnieuw een uitwisseling zouden plannen !  Finland / 2015 : here we come !

   

Opening SHELTER studio's !

De maand van de openingen, dat wel !
Maandag 12 mei werden de twee Shelterstudio's in Kessel-Lo, op het domein van Monte Rosa, officieel geopend. Het uitgelezen moment om met het CIG de Shelter, opgestart op 1 april 2013 naar buiten te komen.
De Shelter is een samenwerking tussen Monte Rosa, Amber en de Wissel, die jonge ouders wil ondersteunen en versterken in het ouderschap.
Op de foto's : een frisse studio en een gedreven team.

   

Bijzondere Jeugdzorg in beeld op televisie.

Een aantal van onze "alumnae" (meisjes ooit in begeleiding) werkten er aan mee.
http://www.een.be/programmas/koppen/geen-plaats-voor-meisjes
Een tweede reportage, ‘Kind zoekt pleeggezin’ in Panorama van donderdag 13 november.
In de marge van deze uitzending is er wel het getuigenis van Nadia, ook één van onze alumnae van een achttal jaren geleden : een bewogen leven in tien minuten televisie.
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/panorama/2.36466

   

Centrum Molenmoes officieel geopend

Centrum Molenmoes is door onze gemeente 'officieel' als bewegwijzering in het bewegwijzeringspatrimonium opgenomen,.. je vind als bezoeker de weg,..

   

Pagina 1 van 3

FacebookTwitterLinkedin