Met de steun van
de Vlaamse overheid en
de provincie Vlaams Brabant

"Als lid van vzw Leuven 2030 
draagt De Wissel vzw bij aan een
gezonde, leefbare en klimaat-
neutrale toekomst voor Leuven."

Nieuws van De Wissel

   

CD Troubadours

'Op m'n lijf geschreven' in de winkel

Vanaf nu is ons album verkrijgbaar voor
12 euro bij uw favoriete platenzaak of boekenwinkel in Leuven.
Bilbo Records, Mgr. Ladeuzeplein 2
Barboek, Schrijnmakersstraat 17
Standaard Boekhandel, Diestsestraat 127 en De Somerplein 5

Koop hier de CD online

   

TRES kunstproject

Naar aanleiding van de vijfde editie maakte Iwona Pom deze prachtige reportage over TRES. Wij zijn trots op het resultaat!

--> Vanaf 22 april tot 17 mei presenteren we alweer een nieuwe expo met nieuwe kunstwerken in Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK)!

   

Enchanté in Leuven!

Enchanté in de pers ! Artikel in De Standaard van 30/09/2019

Enchanté is een netwerk van hartelijke handelaars & burgers die kleine diensten aanbieden aan zij die hier nood aan hebben. Van een glas water tot een kop koffie, van een knipbeurt bij de kapper tot een plek om even uit te rusten. Enchanté wil drempels verlagen, sociale muren slopen en van de stad een thuis maken voor iedereen.
Sinds enkele maanden zijn we aan het spreken met handelaars in Leuven over het engagement dat ze willen nemen en krijgen veel fijne reacties.
We stellen onze eerste hartelijke handelaars graag aan u voor: HAL5, BARBOEK, Convento,... Volg onze facebook voor meer info

   

Seminarie hulp/hoop-verlening

De Wissel zit als partner in een aantal samenwerkingen met het Heilig Hart te Heverlee.
Ze organiseren er een seminariereeks ; samen met 6 eminente sprekers, gaan ze op zoek gaan naar de unieke kansen die verscholen liggen in de relatie tussen zorggever en zorgvrager, maar bij uitbreiding tussen alle mensen die op een of andere wijze zorg dragen voor mekaar.  Hulpverlening wordt dan HOOPverlening.

Alle info hier

   

16 september: opening TEJO-huis-Leuven.

TEJO, een burgerinitiatief, wil er zijn voor jongeren die het even niet meer zien zitten. TEJO biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan jonge mensen tussen 10 en 20 jaar, kortdurend, onmiddellijk (geen wachtlijst), anoniem, en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten, op vrijwillige basis, net als de onthaalmedewerkers en ieder die een rol opneemt in dit initiatief. Omdat elke jongere RECHT heeft op onmiddellijke hulpverlening!

We waren in de pers en op ROB-tv

Lees meer: 16 september: opening TEJO-huis-Leuven.

   

De buurtcompagnie van Centrum Molenmoes

We hadden een kandidaatsdossier ingediend in het kader van de projectoproep 'Buurten op den Buiten'  van de Koning Boudewijnstichting. De jury heeft ons project 'De buurtcompagnie van Centrum Molenmoes' geselecteerd en we krijgen een financiële steun voor de realisatie ervan. Deze zomer zal er alvast iedere donderdag Molenmoesdag zijn van 10u tot 16u. Iedereen is welkom! Even langskomen, genieten van de plek, koken met voedseloverschotten, helpen bij het onderhoud, ... We voorzien ook een paar leuke activiteiten naargelang welke vrijwilligers beschikbaar zijn: crea, sport en spel, touwenparcours, natuurbeleving,
Het volledige overzicht mag je later op de maand nog verwachten.
Heb je zin om mee te bouwen aan een of meerdere Molenmoesdagen of onze buurtcompagnie te vervoegen? Geef een seintje bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Lees meer: De buurtcompagnie van Centrum Molenmoes

   

De Klinke+ in Heverlee.

De Klinke+ is een kleinschalige wooneenheid voor jongeren van 16 tot en met 25 jaar, die deel uitmaakt van het Sociopolis-project, binnen het WZC Annuntiaten Heverlee.
Meer info hier

   

De Troubadours op jeugdhulp.be !

Fier op onze Troubadours !
Op www.jeughulp.be het verhaal en een videoreportage over de Troubadours.
"De Troubadours is een ensemble van jongeren die komen uit de verschillende opvanginitiatieven van vzw De Wissel (De Rotonda, De Switch én de alternatieve dagbesteding Rizsas) én het OverKophuis van Tienen. Jongeren tussen 14 en 21 jaar krijgen de kans om muziek te maken onder begeleiding van het artistieke liefdesduo Koen en Terri."
(en wij, ... wij zijn zo fier op deze jonge mensen, Koen en Terri zo dankbaar voor dit moois. Dank ook wie meehelpt met het talrijke vervoer, wie mee mogelijk maakt, wie zo enthousiast telkens weer reageert, jullie, ons publiek)

   

OverKop op jeugdhulp.be

Interview met Wouter Kersbergen : “We willen vooral een veilige haven zijn waar jongeren helemaal zichzelf kunnen zijn.”
Heel Vlaanderen zou OverKop moeten worden !

   

Pagina 1 van 7

FacebookTwitterLinkedin