Nieuws van De Wissel

Switch wil zich integreren in buurt en gooit deuren open

De eerste renovatiewerkzaamheden aan het gebouw in St Pieters Rode zijn gestart. Tegen het einde van het jaar zou de aannemer kunnen starten met een grondige vernieuwing en aanpassing van het gebouw.
De bar in de kelderverdieping van het gebouw blijft behouden. Het moet een ontmoetingsruimte worden die ook van buitenaf toegankelijk is. We willen dat de meisjes die hier zullen verblijven, zich integreren in het lokale gebeuren. Daarom zullen we het gebouw openstellen voor de gemeenschap. Dergelijke contacten met de buitenwereld maken deel uit van de begeleiding van de meisjes die tussen veertien en achttien jaar zijn en we een goed sociaal netwerk willen aanbieden.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20141015_01323857

   

Collectief tegen armoede Leuven

Op vraag van het Leuvens Collectief tegen Armoede zal het stadsbestuur een herdenkingssteen tegen armoede plaatsen

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20141017_01327138

   

Nieuwe start in Centrum Molenmoes !

Na een rustige zomervakantie zijn we nu al een paar weken 'in actie' in Centrum Molenmoes.

Rizsas startte samen met het schooljaar op, we verwelkomen zowel nieuwe jongeren als 'anciens'. Ook bij de begeleiders zitten er 'oude rotten' en 'jong bloed' bij, een goede mix om een aanbod van verschillende ateliers te doen. De paarden van Equicanis zijn terug uit verlof en... we hebben er een 4e prachtig paard bij, Zohra ! Stretch-it staat klaar met grensverleggende, leuke oefeningen ; zowel voor de Rizsas-jongeren als externen. Onze vrijwilligersploeg steekt de handen uit de mouwen waar nodig, ze activeren ook de clubs georganiseerd rond bv. sport, tuin, crea, koken, bakken, .... We hebben ook dit jaar buitenlandse vrijwilligers via European Voluntary Service. Dora uit Hongarije, Karmela uit Albanië, Andrea uit Italië, Makuna uit Georgië en Maksim uit Belarus komen een jaar meedraaien en brengen verschillende culturen binnen. Veel beweging dus, dat geeft energie !

Enkele sfeerbeelden van de nieuwe ploeg

DSC_0135c
DSC_0152
DSC_0154
DSC_0156
DSC_0161
DSC_0166
DSC_0181
DSC_0183
DSC_0185
DSC_0187
DSC_0195
DSC_0219
DSC_0225
DSC_0242
DSC_0247
DSC_0255
DSC_0257
DSC_0286


   

Golden Rock wordt verbouwd.

Vanaf nu tot in het najaar 2015 verbouwt de Wissel een huis in Sint Pieters Rode waar de volledige werking van de Switch zijn intrek zal nemen. Het zijn zeer grote verbouwingswerken. De aftrap werd gegeven door enkele teams van ING Belgium die een volledige dag vrijwillig man, vrouw en macht inschakelden om een deel van het interieur af te breken. Dank!
But still many things to do! Heb je zin om 'een steentje' bij te dragen, geef een seintje via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

https://www.facebook.com/video.php?v=364970283657531

   

Centrum Molenmoes zoekt vrijwilligers

Vrijwilligers zijn een belangrijk gegeven in onze werking. Graag vestigen wij jullie aandacht op enkele profielen die we zoeken.

Groene vingers
Handige Harry's en Henrietta's
Ambachtelijke bakkers
Hulp bij de paarden van Equicanis

Lees meer: Centrum Molenmoes zoekt vrijwilligers

   

Bezoek aan Uruguay

Dit weekend (17-18 mei) in dS (de Standaard)-weekblad op de cover : "thuis bij de president die alles geeft voor zijn land - het uur van Uruguay", uitgeroepen door The Economist als "het land van het jaar'.

(http://www.standaard.be/cnt/dmf20140515_01107104)

Vorige week mochten we een week met het land en de jeugdhulp kennismaken met een kleine Vlaamse delegatie, dit in het kader van het project JUVEN.

 

Lees meer: Bezoek aan Uruguay

   

WEL over LiNK

Een mooi artikeltje in de laatste Wel, uitgave april-mei, over LiNK, p. 12.
De Wel is het provinciaal informatieblad voor de welzijnssector in Vlaams Brabant.
   

Voorpagina-nieuws !

De opendeur-dag in St. Pieters Rode was voorpagina-nieuws !
Het was een leuke dag, met veel geïnteresseerde bezoekers.

Voorpagina Kerk&Leven

   

De Wissel zoekt zijn weg in het web

In het Agoranummer van maart 2014, p. 21 t/m 25 verscheen een artikeltje, geschreven door Sieg Pauwels, pedagogisch coördinator van de Rotonda : "Jeugdzorg online; een roze regenwolk ? De Wissel zoekt zijn weg in het web."

Lees meer: De Wissel zoekt zijn weg in het web

   

RADIO 2 in Centrum Molenmoes

Nav de Dag van de Zorg is Radio 2 langs geweest in Centrum Molenmoes.

Hier een leuke impressie van een moment op het touwenparcours.

   

Pagina 1 van 2

FacebookTwitterLinkedin